Categories Region

Belivuk: Gdje su vam nalazi sa obdukcije

OPTUŽENI ZA UBISTVA DAMIRA HODŽIĆA I ADISA SPAHIĆA U SPUŽU NEGIRALI OPTUŽBE

Crna Gora ne poštuje Evropski sud pravde kada je u pitanju nevalidnost Skaja, a premijer Milojko Spajić izjavljuje da Crna Gora ide ka EU, rekao je danas navodni saradnik kriminalnog kavačkog klana, Veljko Belivuk, koji se iz beogradske sudnice, putem video-linka, obratio Višem sudu u Podgorici, gdje je održana kontrola optužnice za ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića, u oktobru 2020. godine, u Spužu, a u kojoj je on jedan od optuženih.

Belivuk i Miljković Foto: Skaj aplikacija

Na isti način danas su se izjasnili i optuženi srpski državljani, Marko Miljković i Nebojša Janković.

“Tužilaštvo Srbije navodi da su se ova ubistva dogodila ovdje, a tužilaštvo Crne Gore da su se dogodila tamo. Kome da se vjeruje”, pitao je Miljković.

Navodeći da je “optužnica crnogorskog tužilaštva za rubriku vjerovali ili ne”, Belivuk je rekao da je očekivao da će “mnogo pametnije stvari čuti od tužioca danas”.

“Slažem se sa advokatima da će, šta god da kažemo, optužnica biti potvrđena. Mi imamo više postupaka nego vi dolje svi zajedno. Ova optužnica nema dovoljno dokaza”, rekao je Belivuk.

Komentarišući obrazloženje SDT-a koje se poziva na institut međunarodne pravne pomoći i francuski sud povodom opravdavanja validnosti Skaja kao dokaza, Belivuk je pitao da li tužilac zastupa Ustav i zakon Crne Gore ili Francuske.

“Ja ne znam gdje je tužilac polagao zakletvu i da li je Francuz, pa misli da je u Parizu, a ne u Podgorici”,  kazao je, između ostalog, Belivuk u obraćanju sudskom vijeću kojim je predsjedavao sudija Boris Savić.

Belivuk je, između ostalog, naveo i da u optužnici vidi da se “izvjesnom Nenu Kaluđeroviću stavlja na teret da je savjetovao kako da se neko zapali gumama”.

“Zakon fizike ne dozvoljava da se nešto zapali, nestane, a onda da se zakopa, kako to stoji u optužnici”, naglasio je Belivuk.

Tužilaštvo je, kazao je, “navodilo da je on lično lišio života Hodžića, a da onda u optužbama vidi da je on ništa, običan držač”.

“A svi mi ćemo do kraja postupka biti ništa”, rekao je Belivuk, osporavajući navode optužnice.

Osvrnuo se i na navode SDT-a da su on, Miljković i Janković, ilegalno ušli u Crnu Goru i dodao da “tužilaštvo pojma nema gdje su bili”.

“SDT navodi da je Damir Hodžić imao zabranu ulaska u Crnu Goru zbog nekog postupka. A kako je onda ubijen tu? Da li postoji zvanična potvrda da je u predmetnom vremenu bio tu”, pitao je Belivuk.

On se osvrnuo i na nalaz vještaka medicinske struke Nemanje Radovića, osporavajući to što je na osnovu fotografije vještačio da li je neko mrtav ili živ.

“Ja onda imam strah da će glumci iz Holivuda, kroz neko vrijeme, biti “ubijeni” u Crnoj Gori”,  kazao je Belivuk osporavajući nalaz vještaka, tvrdeći da “nema ni obdukcionog, ni DNK nalaza, ni žrtava i da nema ni tijela”.

Specijalno tužilaštvo Crne Gore, tvrdi on, “nema nijedan dokaz da je Radoje Zvicer organizovao i formirao ovu navodnu kriminalnu grupu”.

Optuženi Marko Miljković je kazao da je saglasan sa izjavama Belivuka i advokatima iz redova odbrane.

Miljković: Hodžić je negdje živ i zdrav

“Vi tu hapsite ljude koji su nas navodno prevezli u Crnu Goru. A vidite, SDT nije našlo ko je Hodžića doveo, neće ni naći. Hodžić je negdje živ i zdrav, i smije se i vama i nama”, rekao je Miljković.

Naveo je i da tužilaštvo tvrdi da su oteli Mila Radulovića, zvanog Kapetan, “i iznuđivali informacije o njegovoj kriminalnoj organizaciji”.

“Ja ni ne znam da je on imao kriminalnu organizaciju”, rekao je Miljković.

Optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva, vođi kriminalnog kavačkog klana Radoju Zviceru se stavlja na teret da je, krajem jula 2020. godine, naredio otmicu Damira Hodžića, koji je, navodno, bio blizak kriminalnom škaljarskom klanu, i njegovog zeta Adisa Spahića, koji nije imao kriminalni dosije.

Hodžić i Spahić su, prema sumnjama tužilaštva, ubijeni u jednoj kući u Spužu.

Osim Zvicera, Belivuka, Miljkovića i Jankovića, optužnicom su obuhvaćeni i Slobodan KašćelanRadoje Živković, Milan VujotićDragan KneževićRatko Živković, Stevan KraljevićNenad KaluđerovićDarko PrelevićDavor Perović, braća Blagoje i Dejan GašićNikša PerovićMiloš RadonjićVladimir VučkovićPetar ĐurovićRade GarovićMersudin ČolakovićMarko KilibardaAleksandar PaunovićNikola Spasojević, Radovan MujovićMilan KneževićAleksandar DragićevićZoran KažićAleksandar LjumovićBorko Bojan Bešović.

LibertasPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like