Categories Bosna i Hercegovina

Hoće li imenovanje novog ambasadora popraviti političku situaciju u BiH? Čestitke mu već pristižu, a prva je iz MUP RS

Američki diplomata Douglas Jones imenovan je za američkog ambasadora u Bosni i Hercegovini.
Gospodin Jones ima bogato diplomatsko iskustvo i povjeren mu je zadatak u Bosni i Hercegovini. Isto tako, očekivanja su velika s obzirom na tešku političku situaciju u ovoj zemlji. U narednom periodu videćemo da li će se tenzije smirivati i da li će se naći konstruktivan politički dijalog.

Pismo gospodina Lazića prenosimo u cjelosti.

Vaša Ekselencijo,

Želeo bih da iskoristim trenutak da vam uputim iskrene čestitke povodom vašeg nedavnog imenovanja za ambasadora SAD-a u Bosni i Hercegovini. Vaš izbor za ambasadora ne odražava samo vaše izuzetne kvalifikacije i iskustvo, već i posvećenost službi naše nacije.

Vaša nova uloga nosi ogromnu odgovornost u međunarodnim poslovima i unapređenju diplomatskih odnosa. Vaše vođstvo i stručnost nedvosmisleno će ojačati prisustvo naše nacije na globalnoj sceni. Uvereni smo da će vaše diplomatske veštine, zajedno sa vašim zalaganjem za promovisanje mira, saradnje i međusobnog razumevanja, značajno doprineti unapređenju interesa i vrednosti naše zemlje.

Radujemo se vašim dostignućima i uspesima u vašem novom položaju. Molim vas, ne ustručavajte se da me kontaktirate ukoliko mogu biti od pomoći tokom vašeg mandata. Još jednom, čestitke na vašem imenovanju i želim vam mnogo uspeha u vašem radu.

S poštovanjem,

Nebojša Lazić
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske

mpskynews.us

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like