Categories Republika Srpska

Željko Avramović, nekada najveći kritičar, a sad najbliži saradnik Milorada Dodika

Milorad Dodik okružio se velikim izdajicama i ljudima sklonim ucjenama i prijetnjama. Po informacijama koje smo dobili iz State Department-a jedan od većih izdajica upravo je Avramović.

U State departmentu su naveli da se Avramović ozbiljno bavio političkim ucjenama. Ne tako davno, samo prije godinu ili dvije,  Avramović je u više navrata oštro kritikovao Dodika, nazivajući ga nesposobnim političarem bez perspektive, te oštro ga kritikovao i optuživao za podizanje tenzija, te saradnju sa Izetbegovićem. Nije štedio riječi kada je iznosio najgore optužbe na račun Dodika i što se tiče Republike Srpske a i Srbije. Pozivao ga je da se postidi pred predsjednikom Vučićem. Međutim, dolaskom na poziciju savjetnika sadašnjeg ministra bezbjednosti Nenada Nešića, naglo mijenja tok priče, postaje spoljni savjetnik Milorada Dodika, a poslije određenih političkih ucjena, postaje i savjetnik Dodiku.

Dodik već u svom okruženju ima savjetnika čiji je kredibilitet upitan. Branislav Okuka prvi savjetnik za bezbjednost, slično je kao i Avramović došao na tu poziciju. Okuka, poznat kao kauboj Džimi, zbog svoje navike potezanja oružja ne birajući ni mjesto ni vrijeme, je 1997. godine ranio dva pripadnika Lukačeve specijalne policije, a poznato je i da je potegao pištolj na Momu Mandića kome je nekada bio desna ruka. Uz ovakve „saradnike“ Dodik sam sebi stavlja svilen gajtan oko vrata.

Da li jedan predsjednik treba da bude okružen ljudima čiji kredibilitet i biografije sadrže ozbiljna kršenja zakona i koji više liče na trećerazredne gangstere ili ljudima stručnim i besprijekornim, koji imaju nultu toleranciju prema kriminalu ili ljudima kojima je kriminal blizak  i prihvatljiv.

Washington Post/ mpskynews.us

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like