Categories Republika Srpska

DNS, US, SP i RSS uništili SNSD u Bratuncu

Propast SNSD-a u Bratuncu se nastavlja. Veliko Dodikovo povjerenje imao je Marko Mrkajić. Dok Dodik shvati šta je ovaj diletant napravio u Bratuncu, SNSD-u neće biti spasa.

Od samog početka njegovog bavljenja politikom, on je u rukama Neđe i Borisa Trninića i Nešićevog DNS-a, od kojeg ne može da se razveže.

SNSD u Bratuncu poslije lokalnih izbora imao je šest odbornika. Mrkajić je uspio da odbor od šest svede na jednog. Kako saznajemo, tri odbornika su ga napustila i prešla u SP. Njemu je prije par dana CIK oduzeo mandat zbog sukoba interesa, a sledeći koji ulazi umjesto njega je odbornik koji je prešao u US. Ostaje samo Jovica Čelanović koji radi za SDS i Milovčević koji je očigledno u RSS-u.

U Bratuncu SNSD imao je skupštinsku većinu. U ovom trenutku to više nema. Da li je za ovo zaslužan Mrkajić i njegovo loše vođenje stranačke politike? DNS i porodica Trninić kao i RSS i Slaven Ristić sverdno su se potrudili da do ovog dođe.

Ako se vratimo u raniji period i podsjetimo da je Nešić bio direktor puteva RS u vrijeme kada je Neđo Trninić bio ministar saobraćaja i veza RS, te posle kad je Nešić predsjednik DNS-a i ministar Bezbjednosti BiH, usluga se vraća te Boris Trninić postaje direktor RUCZ RS.

Da li će se mlađani Trninić zadovoljiti ovom funkciom, jer kako nezvanično saznajemo on i dalje kao  glavnog krivca za smjenu oca sa pozicije ministra vidi upravo Nešića. Po lokalnim pričama iz Bratunca, Boris Trninić se zaklinjao da će uništiti Nešića.

Ostali odbornici nezadovoljni ovom situacijom u Bratuncu, napuštaju SNSD i traže skrovište u strankama koje su bile dio koalicije.

Č.L.

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You May Also Like