Categories Intelligence

Za v.d. direktora Uprave policije poligraf prošla samo dvojica kandidata!

Od sedam prijavljenih za privremenog šefa policije detektor laži nisu prošla četvorica kandidata, dok testiranje kod jednog nije uspjelo zbog zdravstvenog stanja. Navodno još nema političkog dogovora o Brđaninovom nasljedniku, jer premijer Milojko Spajić i njegov PES ne preferiraju iste kandidate za koje Demokrate tvrde da bi najbolje odgovorile tom kompleksnom zadatku

Svih sedam prijavljenih za privremenog šefa policije juče su poligrafski testirani, ali četvorica nisu prošla detektor laži, dok za jednog nije bilo moguće utvrditi rezultate, saznaju “Vijesti”.

“Poligraf su prošla dva lica, četiri nijesu, dok se na jednog nije mogao primijeniti poligraf zbog zdravstvenog stanja, ali isto lice ne ispunjava uslove”, rekao je izvor “Vijesti” upućen u rezultate testiranja.

Sagovornici lista tvrde da su kandidati odgovarali na ključna pitanja o eventualnim vezama sa pripadnicima organizovanog kriminala, ali i vezama sa politikom i političkim partijama.

Poligraf je ponuđen kandidatima u javnom pozivu i formularu koji je definisala Vlada, kada je odlučila da razriješi sadašnjeg direktora Zorana Brđanina na elektronskoj sjednici od 3. marta. Tamo je navedeno da odbijanje poligrafa, koji nije dokaz na sudu, nije eliminatorni uslov za prijavu, ali u svi kandidati prihvatili testiranje.

Vijesti.me

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You May Also Like