Categories Republika Srpska

Da li pada glavni okružni tužilac u Bijeljini Olga Pantić?

Da su višegodišnje informacije o brojnim zloupotrebama službenog položaja od strane glavnog okružnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini Olge Pantić tačne potvrđuje i boravak predstavnika VSTS BiH u Bijeljini, koji su započeli uzimanje izjava od većeg broja osoba koja imaju saznanja o svemu tome.

Olga Pantić na funkciju glavnog o tužioca Okruznog tuzilastva u Bijeljini imenovana je 2021. godine, nakon što je dotadašnji glavni tužilac OJT Bijeljina Novak Kovačević otišao u penziju, i upravo od tada počinju muke svih zaposlenih u OJT Bijeljina.

Mnogi od zaposlenih, pa i okružni tužioci, prošli su nepravedno golgotu od strane Olge Pantić koja i dalje provodi diktaturu i mobing nad zaposlenim u OJT Bijeljina.

Na rad i odluke Olge Pantić žale se i advokati sa područja Bijeljine i šire zbog brojnih prepreka u komunikaciji sa OJT Bijeljina i okružnim tužiocima u vezi predmeta na kojima rade.

Zbog navedenog, ali i brojnih drugih stvari, ne čudi što je bijeljinsko OJT Bijeljina jedno od najgorih u BiH po ostvarenim rezultatima.

Jedna od najvažnijih osobina za glavnog tužioca trebalo bi da bude da osoba koja osim znanja, ima hrabrost da uđe u borbu protiv svih oblika kriminala na području koje je u nadležnosti tog Tužilaštva, dok Olga Pantić iza sebe do sada nema ni jednu uspješnu akciju.

Da bude još gore, dosta krupnih predmeta je zbog loših istraga upropašteno.

Poseban akcenat zloupotreba položaja Olge Pantić stavlja se na njenog sina Milana Blagojevića, kojeg je više puta nezakonito zaposlila iako nije zdravstveno sposoban za posao.

Milana je dobila iz prvog braka sa Draganom (Dragomirom) Blagojevićem, koji ima kriminalni dosije i trenutno se protiv njega vodi istraga zbog razbojništva.

mpskynews.us

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like