Categories Republika Srpska

Partalo i Stevo Filipović zloupotrebom Dodika “oteli” imovinu “Sava Semberija”, RS oštetili za više od 13 miliona KM! Tužilaštvo ćuti i bavi se stranačkim previranjima, po nalogu

Dok se u Republici Srpskoj ne procesuiraju ozbiljna krivična djela, Tužilaštva javnosti oči mažu sitnim optužmicama protiv poznatih imena. Objavili smo prijavu protiv rukovodilaca „Sava“ Semberija, Živana i Steve Filipovića, Nebojše Matića, Miše Partala, EF Grup i ostalih koji su po navodima iz prijave, nezakonito prisvojili 655.431 m2 državne imovine.Pratićemo rad Tužilaštva od kojeg očekujemo postupanje po istoj.

Ovim su Republiku Srpsku oštetili za više od 13 miliona konvertivilnih maraka. U cijeli ovaj slučaj umiješano je i Ministarstvo poljoprivrede. Ministarstvo se nije obratilo Pravobranilaštvu RS kako bi prenijeli imovinu na Republiku nego se oglušilo i ostavilo prostor pojedincima da nezakonito prisvoje imovinu u državnom vlasništvu. Pojedini funkcioneri i ljudi bliski Dodiku enormno se bogate, kroz ucjene i pozivanja na Dodika, dok pravosudne institucije ćute i pokušavaju da procesuiraju pojedinca lica koja nisu podobna, te podižu optužnice za par hiljada maraka. Da li se kroz ove optužnice pokušavaju da vode političke borbe? Da li Dodiku smeta podrška Srbije nekim drugim strankama, pa kroz sitne i montirane procese pokušava da te iste stranke oslabi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like